ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Είναι απορίας άξιο πώς πέρασαν το πανό στο γήπεδο

Κοτζιάς: Είναι απορίας άξιο πώς πέρασαν το πανό στο γήπεδο

Για προσπάθειες τορπιλισμού της επαναπροσέγγισης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, μέσω του ανύπαρκτου θέματος των Τσάμηδων, έκανε λόγο σήμερα, Κυριακή (12/06/2016) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος. Η επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία έχει μειωθεί διότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αλβανίας βρίσκονται σε μεγάλη αντιπαράθεση με την τουρκική ηγεσία», δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας στη Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση».

Απαντώντας, τέλος σε ερώτηση για το θέμα της ανάγνωσης του Κορανίου εντός του ναού της Αγίας Σοφίας, ο Νίκος Κοτζιάς είπε «πως το κέρδος είναι ότι οι εταίροι μας κατάλαβαν πως το θέμα είναι διεθνές και όχι απλά ελληνοτουρκικό».

Σχετικές ειδήσεις