ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Σοβαρές οι επιπτώσεις ενός πιθανού Brexit και για την Ελλάδα

Γεροβασίλη: Σοβαρές οι επιπτώσεις ενός πιθανού Brexit και για την Ελλάδα

Την ανησυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (17/06/2016) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη σε σχόλιό της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επένδυση».

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης», πρόσθεσε η ίδια, σημειώνοντας πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο “διαζύγιο” με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», δήλωσε – μεταξύ άλλων – η κυβερνητική εκπρόσωπος.