ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εάν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης, να παραιτηθεί ο Παρασκευόπουλος

ΝΔ: Εάν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης, να παραιτηθεί ο Παρασκευόπουλος

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, αν δεν παραιτηθεί ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, ζήτησε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας λίγη και γενικόλογη την αντίδραση του υπουργού στα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ «μια πρόκληση για το πολίτευμα αντιμετωπίζεται ως ένα έλασσον λεκτικό ατόπημα μιας υπερχειλίζουσας προσωπικότητας ενός γραφικού υπουργού».

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ανεκτά στις δημοκρατίες, έχει ο καθένας ελευθερία λόγου, αλλά και ευθύνη για τα λεγόμενά του και οφείλει άμεσα ή να παραιτηθεί (σ.σ ο Πολάκης) ή να κληθεί από πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, αλλιώς η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν στέκει», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, η ΝΔ εξέδωσε και την εξής ανακοίνωση: «Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση. Ο ένας υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του. Και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι», έγραφε στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

Σχετικές ειδήσεις