ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα Αβραμόπουλου - Γιούνκερ: Είσαι φίλος της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι φίλη σου

Γεύμα Αβραμόπουλου - Γιούνκερ: Είσαι φίλος της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι φίλη σου

Με γεύμα που παρέθεσε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκίνησε η επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, ανήρτησε στο twitter φωτογραφία από το γεύμα και τα λόγια με τα οποία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καλωσόρισε στην Ελλάδα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας, «Είσαι φίλος της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι φίλη σου».

Στο γεύμα προς τιμή του προέδρου της Κομισιόν παρευρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ζα Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη (21/6) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Euronews", στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, και στην οποία μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Επίσης, αναφέρθηκε στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ και τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, γνωστοποιεί στην ιστοσελίδα του ο σταθμός και σημειώνει ότι η συνέντευξη θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις