Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Θαυμάζω τις προσπάθειες των Ελλήνων

Newsbomb

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντησή του σήμερα, Τρίτη (21/06/2016) στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις κοινές δηλώσεις των κ.κ. Παυλόπουλου και Γιούνκερ

«Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική εκείνων που ήθελαν την Ελλάδα να απομακρυνθεί από το ευρώ», τόνισε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε με νόημα: «Τελικά εμείς νικήσαμε».

Υποδεχόμενος τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον ρόλο του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, εξάλλου, και στο θέμα της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι «Η Ελλάδα έχει πράξει αυτό που της αναλογεί και θα πράξει αυτό που πρέπει στις μεταρρυθμίσεις ωστόσο, χρειάζεται την βοήθεια των θεσμών τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για τις επενδύσεις».

«Η Ελλάδα όπως φάνηκε από την αξιολόγηση έχει πράξει αυτό που της αναλογεί και θα πράξει αυτό που πρέπει στις μεταρρυθμίσεις ωστόσο, χρειάζεται την βοήθεια των θεσμών τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για τις επενδύσεις», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ΕSM.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι πρέπει τηρηθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία. «Η Ελλάδα έχει κάνει ότι της αναλογεί, η ΕΕ το ίδιο, πρέπει να κάνει και η Τουρκία αυτό που πρέπει. Πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση της Υπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ