ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει»

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει»

Θετικός εμφανίστηκε σήμερα, Δευτέρα (27/06/2016), ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο ενδεχόμενο να υπερψηφίσει πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για απλή και άδολη αναλογική.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει».

Ερωτηθείς γιατί ανοίγει τώρα ο κ. Τσίπρας τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός τού είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι' αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα».

Τι απαντά το Μαξίμου

MAXIMOU

«Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα.

Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές για να τονίσουν: «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».

Σχετικές ειδήσεις