ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκoπήσεις - κόλαφος για την κυβέρνηση - Με μεγάλη διαφορά προηγείται η ΝΔ

Δημοσκoπήσεις - κόλαφος για την κυβέρνηση - Με μεγάλη διαφορά προηγείται η ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμο υπέρ της ΝΔ καταγράφουν δυοδημοσκοπήσειςτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Alco αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του ΠΑΜΑΚ, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8%, τέταρτο το ΚΚΕ με 6% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3% ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2% ενώ Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφουν από 1,5%. Ποσοστό 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

pamak

Στην παράσταση νίκης προηγείται με συντριπτικό ποσοστό η ΝΔ με 52,5% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 80% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, εκτιμά ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, το 9,5% θεωρεί πως ό,τι έχουν ψηφιστεί όλα, ενώ 10,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Σχετικά, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το 63% πιστεύει ότι έβλαψε τη χώρα, το 25,5% πιστεύει πως ούτε ωφέλησε ούτε έβλαψε, ενώ το 8% εκτιμά ότι ωφέλησε, ενώ το 3,5% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Επίσης, 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Αντίστοιχα, το 7% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7% ούτε ικανοποιημένο ούτε δυσαρεστημένο.

Μάλιστα, το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Στην ίδια ερώτηση, το 18,5% απαντά ότι είναι ικανοποιημένο και το 12,5% ούτε ικανοποιημένο ούτε δυσαρεστημένο.

(Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση)

Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της Alco, η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου στην εφημερίδα Παραπολιτικά, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 7%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ (86%).

Σχετικές ειδήσεις