ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές ΝΔ κατά κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο και ερώτηση στη Βουλή

Βολές ΝΔ κατά κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο και ερώτηση στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο που έφερε στη Βουλή, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «αδίστακτο καιροσκοπισμό» και για «αυτοακύρωση για μία ακόμη φορά των κυβερνητικών στελεχών». Ως παράδειγμα έφερε τη φράση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή τον προηγούμενο μήνα, ότι «με την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ». Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «σήμερα ο ίδιος υπουργός θα έρθει να υποστηρίξει τα ακριβώς αντίθετα».

«Η Νέα Δημοκρατία, θα καταψηφίσει και επί της αρχής αλλά και στα άρθρα, το σχέδιο νόμου, το οποίο, κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση έφερε για τρεις λόγους. Πρώτον, για να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση ξεφεύγοντας από τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και παραπλανώντας τους Έλληνες. Δεύτερον, επιλέγει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο σύστημα ως “φύλλο αριστερής συκής”. Τρίτον, νομίζει ότι θα πλήξει την αξιωματική αντιπολίτευση, τώρα που καταρρέουν οι κυβερνητικοί εταίροι», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις; Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές» σημείωσε. Διεμήνυσε δε προς όλα τα κόμματα, ότι δεν θα έχει κανείς το άλλοθι της άγνοιας, εάν συμπράξει με την κυβερνητική πρόταση.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη δυσφορία του για τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ότι «μεγάλη αναστάτωση, θαυμάσια κατάσταση». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, «είναι πολύ σοβαρό θέμα. Δείχνει τη διαλυτική αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για πολύ σοβαρά ζητήματα στη χώρα».

Πριν από λίγο, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στη βουλή για το «διαβόητο Plan X που ετοίμαζε η κυβέρνηση το 2015».