ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επαφές Μάρδα στο περιθώριο της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα

Οι επαφές Μάρδα στο περιθώριο της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα

Με ιδιαίτερες συναντήσεις και προτάσεις δραστηριοποιήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων (ΔΟΣ), Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή το World Commerce Valley "Yanjiao" - International Trade City, έναν υπό διαμόρφωση εκθεσιακό χώρο 10.000 στρεμμάτων στην επαρχεία Sanhe, Hebei, σε απόσταση 35 χλμ. από το Πεκίνο, όπου περιλαμβάνεται και ελληνικό περίπτερο.

Εκεί ο υφυπουργός ΔΟΣ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει παράλληλα το σχέδιο για το "Νησί της Τέχνης" σε δυο Κινέζους επενδυτές, που ήδη αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρας μας στον τομέα του τουρισμού, των τροφίμων και του πολιτισμού.

Ο κ. Μάρδας είχε επίσης συνάντηση με εκπρόσωπο της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Κίνας, η οποία απαρτίζεται από 300.000 στελέχη, έχει 2 εκατ. εργαζόμενους και διαθέτει 8 θυγατρικές στο εξωτερικό, η οποία συμπράττει, σε σειρά έργων, με τους σιδηροδρόμους της χώρας. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σύμπραξης με ελληνικές εταιρίες στη Μ. Ανατολή και την Αφρική. Ζήτημα το οποίο αποφασίστηκε να διερευνηθεί εκτενέστερα, στο πλαίσιο επίσκεψης διευθυντικού στελέχους της εταιρίας, στην Ελλάδα, το προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο υφυπουργός ΔΟΣ επισκέφθηκε την «Ένωση του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία με τις Ξένες Χώρες», μια οργάνωση που επιδιώκει τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών της υφηλίου.

Σχετικές ειδήσεις