Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυνική ομολογία Φωτίου: Εμείς πήραμε τα πιο σκληρά μέτρα (vid)

Newsbomb

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παραδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα (11/07/2016), εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση, όχι μόνον κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας ένα ανολοκλήρωτο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας αλλά κι ότι έλαβε τα πιο σκληρά μέτρα στο πλαίσιο της μνημονιακής διαπραγμάτευσης.

«Εμείς τις εκλογές πάμε για να τις ξανακερδίσουμε. Γιατί στο τέλος ξυρίζουν και τον γαμπρό, όχι όταν έχουν πάρει τα πιο σκληρά μέτρα», δήλωσε η κ. Φωτίου κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην κρατική τηλεόραση, «αδειάζοντας», επί της ουσίας, την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία επιμένει να κατηγορεί τους προκατόχους της για τις πολιτικές λιτότητας.

«Δεν ξεκινάνε (ενν. τα κόμματα) έτσι όπως ξεκινάγαμε μέχρι σήμερα που λέγαμε -απ' τη μια αυτοί που ήταν υποτίθεται προ των πυλών της εξουσίας- ψελλίζανε μερικά πράγματα προγράμματος και οι άλλοι λέγανε δεν συμφωνούμε με όλα», πρόσθεσε η κ. Φωτίου.

Αναφερόμενη στην πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η ίδια είπε: «Θα υπερψηφιστεί η απλή αναλογική. Το πρόβλημα είναι αν θα εφαρμοστεί στις επόμενες ή στις μεθεπόμενες εκλογές. Θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες θέλουν δεν θέλουν».

Μάλιστα, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη στάση του απέναντι στον εκλογικό νόμο, λέγοντας: «Σύρεται το ΠΑΣΟΚ στο να μην ψηφίσει αυτό που το ίδιο κατέθεσε πριν ένα χρόνο. Η ΝΔ εκβιάζει την κ. Γεννηματά να μην υπερψηφίσει το σχέδιο του κ. Τσίπρα».