ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Τσίπρα την τελευταία στιγμή για την υπόθεση Siemens

Παρέμβαση Τσίπρα την τελευταία στιγμή για την υπόθεση Siemens

Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης και τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «κουκούλωμα» της υπόθεσης Siemens, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί, έστω και την τελευταία στιγμή, αναδίπλωση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων.

Σήμερα, Πέμπτη (14/07/2016) ο πρωθυπουργός στέλνει τον υπουργό Δικαιοσύνη, Νίκο Παρασκευόπουλο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Να σημειωθεί ότι η κ. Δημητρίου που συναντήθηκε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων της καθηκόντων τον ενημέρωσε πως διενεργείται πειθαρχική διερεύνηση για ενδεχόμενες παραλείψεις που οδήγησαν στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Κυβερνητικές πηγές: Συστηματική προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση

«Η ευθύνη για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης, και καταγγέλουν «συστηματική προσπάθεια», όχι μόνο για να παρακωλυθεί -όπως σημειώνουν- η υπόθεση της Siemens και να οδηγηθεί σε παραγραφή, αλλά και να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ό,τι έχει ξεκινήσει διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens.

Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες για το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

Σχετικές ειδήσεις