ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τσίπρα: Ένας θλιβερός και εγκλωβισμένος πρωθυπουργός

Συνέντευξη Τσίπρα: Ένας θλιβερός και εγκλωβισμένος πρωθυπουργός

Δεν θύμισε σε τίποτα αρχηγό «Αριστερού» κόμματος – Δεν είπε τίποτα για τη φτώχεια, δεν είχε καμία απάντηση για τα σκληρά μέτρα και τη βαριά φορολογία, δεν είπε κουβέντα για τα «λουκέτα» στην αγορά και την ανεργία – Ένας συστημικός πρωθυπουργός που θύμισε Σαμαρά και Παπαδήμο

Απολογητικός και εκτός θέματος και κυρίως πραγματικότητας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Έχοντας υιοθετήσει ένα υπεροπτικό ύφος που δεν θυμίζει σε τίποτα τον «επαναστάτη» πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα έφερνε την αλλαγή και θα αποτίναζε από τον ελληνικό λαό τα μνημονιακά δεσμά, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε περισσότερο Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπαδήμο.

Θλιβερός και αόριστος, υπερασπίστηκε με σθένος την σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας χωρίς να έχει καν το θάρρος της αυτοκριτικής.

Καμία σχέση με τον ριζοσπάστη πολιτικό που γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι, πλέον ακούγεται ως ένας υποταγμένος πολιτικάντης που έπαψε να λέει την αλήθεια στο λαό.

Για αυτά που έχει ήδη κάνει, αυτά που υπέγραψε, το μοτίβο έμοιαζε τόσο μα τόσο πολύ με τους προηγούμενους. Το γνωστό παραμύθι: ήταν αναγκασμένος, δεν ήθελε τα μέτρα, σύρθηκε, αλλά αποσόβησε παρά πολλά αρνητικά (το... μεγάλο πλεόνασμα) ενώ και το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Ένα έργο χιλιοπαιγμένο και κακοπαιγμένο. Ανταρτοπόλεμος στη λογική. Ο δημοσιογράφος ρωτούσε κάτι τον κ. Τσίπρα και αυτός απαντούσε με κάτι άσχετο βάζοντας και σάλτσα συναισθήματος. Μόνος σκοπός να μην καταλήξει η κουβέντα πουθενά, να προκαλέσει συναισθηματικές εντυπώσεις και να μη φανεί πόσο αναντίστοιχες με τα γεγονότα είναι οι θέσεις του και η πολιτική του.

Ήταν τόσο θλιβερός ο πρωθυπουργός που έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως δική του επιτυχία την ολοκλήρωση συμφωνιών και έργων που ψήφισε η ΝΔ για τις αποκρατικοποιήσεις. Ναι, αυτές τις οποίες κυνηγούσε και έβγαινε στους δρόμους για να τις σταματήσεις όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ως άλλος Σαμαράς παρουσίασε στα θετικά της κυβέρνησής του την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Καρμπόν δηλαδή με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όταν δεν είχε να παρουσιάσει κάτι θετικό της κυβέρνησής του αναφερόταν στα... πρωτογενή πλεονάσματα. Τα ίδια και ο Αλέξης Τσίπρας. Υποστήριξε ότι είναι καλύτερος από τους προηγούμενους γιατί πέτυχε καλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τι είπε όμως ο κ. Τσίπρας σε ολόκληρη συνέντευξη 2 ωρών για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας;

Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν είχε την ευθιξία να απολογηθεί για τη βαριά φορολογία και τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα για το γεγονός ότι η αγορά γονατίζει καθημερινά και τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, δεν είχε απάντηση όταν ρωτήθηκε για την ανεργία και θυμίζοντας για μια ακόμα φορά Σαμαρά και Βενιζέλο υποστήριξε ότι η ανεργία θα λυθεί με τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να «καρφώσει» και τον Γιάννη Στουρνάρα επιρρίπτοντας σε εκείνον την ευθύνη για την επιβολή των capital controls. Για να αποτινάξει από πάνω του τη... ρετσινιά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας πως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος του ζητούσε μήνες πριν να επιβάλει έλεγχο κεφαλαίων.

Ένας πρωθυπουργός απογοητευτικός, έρμαιο των μνημονιακών πολιτικών που ο ίδιος επέλεξε να εφαρμόσει, ένας Τσίπρας 100% διαφορετικός που δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τον ριζοσπάστη πρόεδρο του κάποτε αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σχετικές ειδήσεις