ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Όλοι είναι παράνομοι – Θα τις πάρουν όσοι πληρώσουν περισσότερο

Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Όλοι είναι παράνομοι – Θα τις πάρουν όσοι πληρώσουν περισσότερο

Για υγιές περιβάλλον που πλαισιώνουν οι τέσσερις άδειες έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το τηλεοπτικό τοπίο που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως θα τις πάρει όποιος πληρώσει περισσότερα.

«Κανείς δεν κατάφερε να ακουμπήσει το δάχτυλό του "επί τον τύπο των ήλων"», σημείωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας: «Το "τέσσερις άδειες" προέκυψε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον. Είπαμε ότι η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως. Ένα κανάλι για να μπορέσει να λειτουργεί και με τον αριθμό των εργαζομένων, κοστίζει γύρω στα 150 εκατομμύρια. Από εκεί βγήκε το "τέσσερα"».

Αφού τόνισε, δε, πως «Ένα μεγάλο κανάλι έχει μετόχους που δεν μπορούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ», υποστήριξε ότι «η κατηγορία ότι θέλουμε να φιμώσουμε ή να ελέγξουμε είναι μακριά από εμάς».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «όλοι σήμερα είναι παράνομοι και δεν είναι βιώσιμα τα σχήματα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Ιταλίας λόγω Μπερλουσκονισμού, είναι περιορισμένος ο αριθμός πανεθνικής εμβέλειας», για να καταστήσει σαφές: «Τις άδειες θα τις πάρουν αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερο, αρκεί να έχουν φορολογική και τραπεζική ενημερότητα και να τηρούν τους νόμους. Επιδιώκουμε να μην υπόκειται η άδεια ενός καναλιού στην διαπλοκή του με την εξουσία».

Σχετικές ειδήσεις