ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός νόμος: Βολές Λαφαζάνη για την κόντρα στη Βουλή

Εκλογικός νόμος: Βολές Λαφαζάνη για την κόντρα στη Βουλή

«Ανούσιες και βαθιά αποπροσανατολιστικές» χαρακτηρίσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τις αντιπαραθέσεις για τον εκλογικό νόμο που εκδηλώθηκαν στη Βουλή, σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στον Βόλο και στην Βιομηχανική ζώνη Μαγνησίας, όπου διαπίστωσε υψηλή ανεργία και ύφεση εργασιών στην περιοχή.

Ο γραμματέας της του ΠΣ της ΛΑΕ καταδίκασε τις μνημονιακές πολιτικές και ανέφερε πως η οργάνωση «έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα με αιχμή το Grexit και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα». Τόνισε δε ότι «η χώρα για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, να βγει από την κρίση και να ανασυγκροτηθεί, χρειάζεται την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακοπής αποπληρωμής του χρέους για τη διαγραφή του, ευρύτατης σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύνατων στρωμάτων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων και εθνικοποίησης/κοινωνικοποίησης των τραπεζών για να παίξουν ένα νέο αναπτυξιακό ρόλο και ρόλο ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία, με χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια και μετασχηματισμού της».

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης την χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα, Μητσοτάκη και δορυφόρους τους τα άλλα κόμματα.», συμπληρώνοντας ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αρχές, αξίες και εναλλακτικές πολιτικές, αλλά κυρίως με το ποιοι θα έχουν τις "καρέκλες"».

Σχετικές ειδήσεις