ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Δεν θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΝΔ: Δεν θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες. Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή της προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με τη ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται», τονίζει η ΝΔ, στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Αντί γι’ αυτό επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση. Επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του. Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού».

Σχετικές ειδήσεις