ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Να μην περικοπούν περαιτέρω οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

Γκιουλέκας: Να μην περικοπούν περαιτέρω οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πρέπει να αυξηθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε σήμερα, Τρίτη (26/07/2016) στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο, θα έχει λίγη σημασία με ποιο τρόπο θα εκλέγεται.

«Αν περικόψουμε και άλλο τις αρμοδιότητες, τότε θα έχει πολύ λίγη σημασία πώς θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν ασκεί έναν καθαρά διακοσμητικό ρόλο θα έχει πολύ μικρή σημασία αν θα εκλέγεται από τον λαό ή από το Κοινοβούλιο», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η κυβερνητική τετραετία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από την εκλογή, ή μη εκλογή του εκάστοτε Προέδρου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γκιουλέκας, αναφερόμενος στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΝΔ αποσκοπεί στο να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για ποιο λόγο επιβαρύνθηκε η χώρα με 100 δισ. ευρώ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαιτίας των αποτυχημένων επιλογών της στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, επέρριψε ευθύνες και στον πρώην υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ για τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου είπε ότι ήταν αχρείαστες και ότι προκηρύχτηκαν, για να «ξεφορτωθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ όσα στελέχη του διαφωνούσαν με τις πολιτικές του.

Σχετικές ειδήσεις