ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται σε Γαλλία και Γερμανία

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται σε Γαλλία και Γερμανία

Στο ίδιο ζύγι έβαλε καταλήψεις και τρομοκρατία η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ,επαναλαμβάνοντας το αντιφατικό σχήμα «και καταλήψεις και τάξη και ασφάλεια», όπως έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία, στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» διερωτήθηκε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: «Οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα στην κρίση μας οδήγησαν άλλα φαινόμενα, που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε».

Απέδωσε δε το φαινόμενο των καταλήψεων στην έλλειψη δημόσιου χώρου: «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε η υπουργός.

Στη συνέχεια, η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ και της επικράτησης της τάξης, στηρίζοντας την παρέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

«Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά».

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά, δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις