ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ανήκουστη πράξη η εισβολή αντιεξουσιαστών στο ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Νικολόπουλος: Ανήκουστη πράξη η εισβολή αντιεξουσιαστών στο ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

«Ανέμενα πιο ξεκάθαρη και επιβλητική στάση από την κυβέρνηση» αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει «Άφες αυτοίς…» Άφες; Με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους ΟΧΙ. Η Εκκλησία, αντιθέτως μπορεί να υπενθυμίζει τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «Ευλογείτε τους διώκοντας υμάς…»
Η εισβολή των αντιεξουσιαστών, πάντως στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, απ’ όποια σκοπιά και αν την δει κανείς, είναι μια ανήκουστη και κατακριτέα πράξη.

Ταυτόχρονα εντείνονται οι ανησυχίες μας, διότι οι χούλιγκαν, ποικίλης μορφής πολλαπλασιάζονται στην κοινωνία μας και δυστυχώς η δημοκρατία μας δεν μπορεί να τους αναχαιτίσει με πειθώ και κατανόηση. Μπροστά στο μικρότερο πρόβλημα της εισβολής των 25 αντιεξουσιαστών, ορθώνεται η αδυναμία μας να περιφρουρίσουμε αρχές και αξίες και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι στη βούληση και την πίστη μας, μέχρι εκείνη τη γνωστή γραμμή που οριοθετεί την ελευθερία του άλλου.
Ανέμενα πιο ξεκάθαρη και επιβλητική στάση από την Κυβέρνηση. Με «σοφτ» και επαμφοτερίζουσες θέσεις, δεν διευκολύνει τη νομιμότητα, ούτε πείθει ότι είναι υπέρμαχος της περιφρούρησης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Τέλος, με ανησυχεί και καταδικάζω την αιδήμονα σιωπή των κατά τα’ άλλα, λαλίστατων «προοδευτικών» όταν πρόκειται να παρέμβουν και να στηλιτώσουν αναχρονιστικές δήθεν συμπεριφορές της Εκκλησίας. Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθήσουν, ουδέποτε θα μπορέσουν να κάμψουν το φρόνημα και την πίστη της Ορθόδοξης, μεγάλης Χριστιανικής πλειοψηφίας».

Σχετικές ειδήσεις