ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ελλιπείς οι απαντήσεις Υπουργών για την δράση ΜΚΟ

Νικολόπουλος: Ελλιπείς οι απαντήσεις Υπουργών για την δράση ΜΚΟ

Ελλιπείς απαντήσεις σε ξεκάθαρα ερωτήματα έλαβε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλος για τις Μ.Κ.Ο., που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα κονδύλια που διαχειρίζονται, με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος έθεσε πέντε ερωτήματα και πήρε απαντήσεις στα πλέον «ανώδυνα». Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις Μ.Κ.Ο., που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας για το προσφυγικό, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Ωστόσο, δεν δόθηκαν δυστυχώς απαντήσεις για τα κονδύλια που διαχειρίζονται από την Ε.Ε., ούτε για το γεγονός ότι κάποιες από τις Μ.Κ.Ο. ασκούν μεταναστευτική πολιτική… ερήμην της Πολιτείας!

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Μουζάλας αρκείται σε περιγραφή του πλαισίου που διέπει τις σχέσεις κράτους και Μ.Κ.Ο, χωρίς να γίνεται νύξη σε κάποιες από αυτές που δρουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα, οργανώνοντας την διαφυγή προσφύγων στα Σκόπια (το φαινόμενο, ως γνωστών παρουσίασε έξαρση το χειμώνα και την άνοιξη).

Από την πλευρά του ο έτερος Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Τόσκας για το περιστατικό της περίεργης διανομής φυλλαδίων από μέλος γνωστής Μ.Κ.Ο., αναφέρει ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα

.

Σχετικές ειδήσεις