ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάς: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Μαριάς: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

«Δεν ξεχνούμε τους 35 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο χωριό Σάρχος. Στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κ.λπ.), τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, σε σημερινές σε δηλώσεις από το μαρτυρικό χωριό Σάρχος Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 35 κατοίκων του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Μετά από παρέμβασή μου στις 27/5/2016 ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις η οποία θα κριθεί στις 8 Σεπτεμβρίου», επισήμανε ο κ. Μαριάς, ενώ χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να στηρίξει το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων»

«Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παλεύω αταλάντευτα για το μείζον αυτό ζήτημα. Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε καταλήγοντας ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Σάρχου.

Σχετικές ειδήσεις