ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (08/08/2016) στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», δηλώνει η κ. Γεροβασίλη.

Καταλήγει δε η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου: «Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θρησκευτικές ελευθερίες απαιτούν πλήρη σεβασμό

Την απερίφραστη καταδίκη του δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα σήμερα, και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες και η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος απαιτούν πλήρη σεβασμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει

Την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη καταδικάζει και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει. Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών. Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου.

Ένωση Κεντρώων: Η Εκκλησία και η Δημοκρατία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική ενέργεια στο κτήριο της Ιεράς Συνόδου. Οι αρχές οφείλουν άμεσα να προστατεύσουν κάθε πολίτη από τέτοιες επιθέσεις. Η Εκκλησία και η Δημοκρατία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος.

Σχετικές ειδήσεις