ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Την επίθεση με μολότοφ εναντίον των γραφείων της Ιεράς Συνόδου καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση στη Μόνη Πετράκη. Επιτελούς η κυβέρνηση ας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι απλός σχολιαστής είτε των όσων συμβαίνουν στα Εξάρχεια, είτε τώρα με επιθέσεις σε νέους στόχους που θέλουν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιες ενέργειες, βολεύουν και εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη.

«Η εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη αποτελεί την συνέχεια σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων.
Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους πριν να είναι αργά να προστατέψει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών σε ασφάλεια και ελευθερία όπως είναι και η θρησκευτική.

Τονίζουμε και πάλι, είναι επιθέσεις βίας, βαθιά αντιδημοκρατικές, με έναν κοινό παρονομαστή την ανοχή στην ανομία από ένα κράτος, απλώς παρακολουθητή των εξελίξεων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία καταδικάζει την επίθεση.