ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος για υπόθεση Γεωργίου: Η Κομισιόν παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα

Παπαγγελόπουλος για υπόθεση Γεωργίου: Η Κομισιόν παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα

Με γραπτή δήλωσή του σήμερα, Πέμπτη (25/08/2016), ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επικρίνει την επιστολή που απέστειλαν στην κυβέρνηση ανώτατα στελέχη της Κομισιόν, ζητώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ευνοϊκή μεταχείριση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματική πράξη για την υπόθεση των «μαγειρεμένων» στατιστικών που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια.

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Βολές κατά Παπαγγελόπουλου από το Ποτάμι

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, το Ποτάμι απαντά με επικριτικό τρόπο στις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου.

«O έμπιστος του κ. Τσίπρα, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΝΔ, και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος έβγαλε ήδη, και προσπαθεί να υπαγορεύσει στους δικαστές, την απόφαση του για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζεται στη συνάντηση των σοσιαλιστών, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων παριστάνοντας τον σοσιαλδημοκράτη Ευρωπαίο. ΝΤΡΟΠΗ», σημειώνει το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις