ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου προς Τσίπρα για Ελληνικό: Πότε θα επικυρωθεί η σύμβαση από τη Βουλή;

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου προς Τσίπρα για Ελληνικό: Πότε θα επικυρωθεί η σύμβαση από τη Βουλή;

Στο μείζον θέμα της επικύρωσης της σύμβασης αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό καλείται να απαντήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προηγήθηκε επίκαιρη ερώτηση από τον τομεάρχη Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά την επικύρωση της σύμβασης από την Βουλή και τη συνολική πορεία υλοποίησης του έργου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

«Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αξιοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εκτείνεται από τον Πειραιά ως το Σούνιο. Μία τεράστια επένδυση ύψους περίπου 8 δις ευρώ, που θα φέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δις ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως. Επίσης, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των γύρω Δήμων με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, βελτιώνοντας εξαιρετικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ολόκληρης της Αττικής.

Στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς από τον περασμένο Ιούνιο επισημάνθηκε η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού και η κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση δια στόματος των συναρμόδιων Υπουργών να φέρει εντός μηνός στη Βουλή την επικύρωση της συμφωνίας. Πέρασαν δύο μήνες απραξίας. Οι Υπουργοί συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απροκάλυπτη παρέμβαση του κ. Μπαλτά. Ο κ. Τσακαλώτος αρνείται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μου εδώ και πέντε μήνες παραβιάζοντας τα κοινοβουλευτικά ήθη.

Για τους λόγους αυτούς απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας μια οριστική, δεσμευτική και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση αυτής της τεράστιας επένδυσης, και σας καλώ να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποια είναι η πολιτική βούληση σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού;

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων Υπουργών ή υπάρχει κρυφή ατζέντα;

Πότε θα έρθει στη Βουλή σχετική σύμβαση για να επικυρωθεί από την Ολομέλεια;

Ποιο είναι το δεσμευτικό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης;».

Σχετικές ειδήσεις