ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζει... σοσιαλιστικό ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας

Ετοιμάζει... σοσιαλιστικό ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά το διαγωνισμό ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους στενούς συνεργάτες του για να κάνουν τον πρώτο απολογισμό, αλλά και για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ποια ονόματα ακούγονται - Πότε θα πραγματοποιηθεί - Τι είπε στους στενούς συνεργάτες του

Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Στους Ν. Παππά και Λευτ. Κρέτσο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν, είπε ότι το τελικό ποσό (246 εκ. ευρώ) ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες του, αλλά το σημαντικότερο –τόνισε- είναι πως επιτέλους μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, που μάλιστα τηρούνται.

Σε συζήτηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού με στενούς συνεργάτες του, ανέφερε ότι τώρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση και στη συνέχεια η κυβέρνηση να ασχοληθεί με μέτρα ανακούφισης όσων (είναι πάρα πολλοί!) έχουν πληγεί απ’ το τρίτο μνημόνιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός.

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τόσο μέσω του συνεδρίου όσο και του ανασχηματισμού ο Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει να πετύχει τα καλύτερα δυνατά για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση, έχουν αρχίσει ήδη διερευνητικές επαφές με στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού και αριστερού χώρου, που περιλαμβάνουν ονόματα-έκπληξη!

Μεταξύ αυτών είναι και γνωστά παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανένταχτα στελέχη της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο Φ. Κουβέλης.

Τις επαφές έχει αναλάβει έμπιστος, στενότατος συνεργάτης του.

Παράλληλα επαφές πραγματοποιούνται και για το κομματικό συνέδριο, στο οποίο θα επιχειρηθεί να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας διεύρυνσης.

Μόνο που στο συνέδριο, ο κ. Τσίπρας δεν θα πει ονόματα, διότι αν πει, το συνέδριο θα αδειάσει...

Θα το κρατήσει για έκπληξη μετά το συνέδριο...

Τέλος να επισημάνουμε, ότι σε πολύ πρόσφατη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός με σημαντικό πολιτικό παράγοντα υπογράμμισε ότι αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές και ότι όσοι τις ζητούν θα... «βαρεθούν και θα αλλάξουν τροπάρι».

Σχετικές ειδήσεις