ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση απέσυρε άρον - άρον την τροπολογία για τα τσιγάρα

Η κυβέρνηση απέσυρε άρον - άρον την τροπολογία για τα τσιγάρα

Μετά και τις σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς, αποσύρθηκε αργά το πρωί της Τρίτης (06/09/2016) η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση πώλησης καπνικών προϊόντων στα ψιλικατζίδικα.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ «ΚΡΑΞΙΜΟ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΤΑ... ΜΑΖΕΨΕ - ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ

Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Μανιός. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κείμενο είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία για την πώληση καπνικών και άλλων συναφών προϊόντων, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε άτακτη υποχώρηση, καθώς επιχείρηση με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο να μεθοδεύσει τη δημιουργία ενός ιδιότυπου καρτέλ στα προϊόντα καπνού, ώστε να πωλούνται αποκλειστικά από περίπτερα και σούπερ μάρκετ.

Το γεγονός, όμως αυτό θα οδηγούσε περισσότερους από 32.000 εμπόρους ψιλικών να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις, καθώς μεγάλο μέρος του τζίρου τους προέρχεται από την πώληση τσιγάρων και άλλων ειδών καπνού.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την υπόθεση που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις

Σχετικές ειδήσεις