ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα

Η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), βρίσκονται στο επίκεντρο διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκείνες δηλαδή τις πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα αλλά θα την μοιράζουν με δίκαιο τρόπο στους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι και το τίμημα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ για τους πιο αδύναμους. Η εξειδίκευση αυτής της εξαγγελίας αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ και η προετοιμασία της γίνεται αυτά τα εικοσιτετράωρα στην Αθήνα.

Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει εξάλλου όλα όσα έγιναν και για τα οποία είχε δεσμευτεί και το 2014 και το 2015 ιδίως εκείνα που προχώρησαν -παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες- για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Αθήνα υποδέχεται, εξάλλου, την Παρασκευή τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών για όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.

Σήμερα η υποδοχή της ελληνική ολυμπιακής αποστολής

Εξάλλου, στις 19:30 ο κ. Τσίπρας θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Γι' αυτό το σκοπό βρίσκεται στην Αθήνα και η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις