ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016 - Τσίπρας: Περαιτέρω εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία

ΔΕΘ 2016 - Τσίπρας: Περαιτέρω εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας.

Αυτό το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας φάνηκε τόσο και από τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη όσο και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε.

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και καλωσόρισε τον κ. Ντβορκόβιτς στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία. Ακολούθως ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία της Ρωσίας στη διοργάνωση.

Οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η συνάντηση του κ. Πούτιν με τον κ. Τσίπρα έδωσε ώθηση για ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς, είπε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Πρόσθεσε δε, ότι στη διάρκεια της παρουσίας της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ θα διεξαχθεί ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ και είπε ότι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες και χθες υπήρξε συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι συμφώνησαν για τη συνεργασία τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Ντβορκόβιτς μετέφερε επίσης στον κ. Τσίπρα τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και είπε ότι εκτός από τον ίδιο στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν υπουργοί και υφυπουργοί.

Σχετικές ειδήσεις