ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Τσίπρα ΔΕΘ: Προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς!

Ομιλία Τσίπρα ΔΕΘ: Προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς!

Σε παράλληλη πραγματικότητα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότιη κυβέρνηση υλοποίησε σε ένα μεγάλο βαθμό όλα όσα υποσχέθηκε.

«Καταφέραμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικίας από πλειστηριασμούς» είπε ο Αλέξης Τίπρας παρά το ότι, όπως διευκρίνισε, υπήρχαν αντίθετες δεσμεύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Με τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος, όχι μόνο δεν επιβαρύναμε τους αγρότες, αλλά η πλειοψηφία τους θα δει και ελάφρυνση» σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι πληρωμές ενισχύσεων για το 2015 έφτασαν τα 2,5 δισ., ενώ για το 2016 θα δοθούν άλλα 2,5 δισ. «Πετύχαμε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, καταφέραμε δωρεάν πρόσβαση των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Η διατήρηση των κύριων συντάξεων και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, ήταν κάτι που το καταφέραμε, βάζοντας παράλληλα ξανά σε τροχιά βιωσιμότητας το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, είπε πως «δεσμευθήκαμε για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης» και «υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας».

Υπογράμμισε πως «προχωρήσαμε στην ψήφιση του νόμου που προβλέπει ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και θέτει επιτέλους κριτήρια για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων» και αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο στην Παιδεία, χαρακτηρίζοντας τη γενναία μεταρρύθμιση που βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Αναφέρθηκε ακόμα στον «εξορθολογισμό της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα», αλλά και για τον νόμο σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι για πρώτη φορά ανοίγουν και ελέγχονται οι λίστες της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας πως ήδη έχουν βεβαιωθεί πάνω από 900 εκατ. από την αρχή του 2015 και η είσπραξη προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας. Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους. Ένα έσοδο, όπως είπε, που οι κυβερνήσεις της διαπλοκής όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούσαν από τον ελληνικό λαό. «Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ» τόνισε και επανέλαβε ότι αυτά τα έσοδα θα στηρίξουν κοινωνικές ανάγκες. Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευκρίνισε και ανακοίνωσε προσλήψεις 10.000 νοσηλευτών και γιατρών.

Επίσης, παρουσίασε και τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία, με τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου και αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων στα γυμνάσια. Στον προϋπολογισμό του 2017, ανακοίνωσε, 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν συνολικά για την ανθρωπιστική κρίση και την επέκταση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης πανελλαδικά.

Σχετικές ειδήσεις