ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Χατζηδάκης: Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Για «κατάσταση ακυβερνησίας, την οποία πληρώνουν οι κοινωνικά ασθενέστεροι», επικρίνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή (11/09/2016) στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με αυτή την κυβέρνηση και με αυτό τον πρωθυπουργό πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, σε σχέση με τις προσδοκίες που καλλιέργησε, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι θα παραμείνουμε για πάντα στο μνημόνιο», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως «με τέσσερα κανάλια ο ανταγωνισμός και η πολυφωνία θα θιγούν, ενώ το κράτος θα χάνει έσοδα 30 εκ. για κάθε κανάλι ετησίως», ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο, οι καναλάρχες που δεν λαμβάνουν άδεια, να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

«Χρειαζόμαστε μια καινούργια αρχή στον τόπο. Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα. Υποσχόμαστε όμως ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ακολούθησαν άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ιρλανδία ή η Κύπρος που ήταν στο μνημόνιο και βγήκαν», δηλώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος αποκρούει τις αιτιάσεις για εσωκομματικές διαφωνίες λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία προχωρά ενωμένη. Τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζει τώρα, όλο και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσο για το θέμα της «ανανέωσης» σημειώνει ότι το κυρίαρχο είναι η «ποιότητα»: «Σε ένα κόμμα μεγάλο της Κεντροδεξιάς, όπως είναι η ΝΔ, μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικοί "τόνοι". Το βασικό όμως είναι να παρακολουθούμε την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο, και να έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας ανθρώπους οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται από ποιότητα και νέες ιδέες».

Σχετικές ειδήσεις