ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς - Δεν φταίμε εμείς: Οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια τους ιδιοκτήτες των καναλιών

Παππάς - Δεν φταίμε εμείς: Οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια τους ιδιοκτήτες των καναλιών

Μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών έστειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα κανάλια και τους εργαζόμενους που βρίσκονται στον «αέρα» αλλά και την διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας σήμερα «Στο κόκκινο», υποστήριξε πως ότι «ορισμένοι επιχειρηματίες με την ασπίδα των εργαζομένων προσπαθούν να επιβληθούν. Αυτό δεν θα συμβεί», ενώ συνέχισε λέγοντας, «Η κατάσταση των εργαζομένων είναι επιχειρηματική επιλογή της εκάστοτε διοίκησης, επιπλέον υπάρχουν προτάσεις επιχειρηματιών όπου διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας».

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στη συνέχεια για στοχοποίηση του ίδιου και της διαδικασίας δημοπρασίας λέγοντας «κάνουν τακτικό λάθος όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, νομίζοντας ότι οι πολιτικές μας είναι προσωπικές και θα αλλάξουν αν έλθει κάποιος άλλος».

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δημοσιογράφοι αντί να ασκούν το λειτούργημά τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι δικαίωμά τους, είναι κατανοητό, είπε ο κ.Παππάς, αλλά οι εργαζόμενοι σε κάθε σταθμό, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τις ιδιοκτησίες τους, τους εργοδότες τους», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

«Για τον Alpha και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, υπάρχουν σύμφωνα με δημοσιεύματα προτάσεις που μπορούν να προστατέψουν την απασχόληση», σημείωσε ο ίδιος. «Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσουν γιατί χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα. Πρόκειται να επιχειρηματικές επιλογές, με την ασπίδα των εργαζόμενων να επιβληθούν, δεν θα συμβεί αυτό», ξεκαθάρισε.

Τέλος, «μετά το διαγωνισμό», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, τελείωσε και η «γκρίνια» όσων καναλαρχών πήραν άδεια, για τον αριθμό τους. Τώρα, κανείς δεν επιθυμεί περισσότερες, θέλουν να μείνει το τοπίο με τους καθαρούς κανόνες που προβλέπει ο νέος νόμος. Υπήρξε πολλή υποκρισία, αλλά έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να προχωρούμε, όπως είπε.

Σχετικές ειδήσεις