ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ΕΡΤ – ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη της Φώφης στη ΔΕΘ

«Πόλεμος» ΕΡΤ – ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη της Φώφης στη ΔΕΘ

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η διακοπή της μετάδοση της ομιλίας της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, στη ΔΕΘ.

Με επιστολή τους ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Παύλος Χρηστίδης και Νίκος Βοσδογάνης, σημειώνουν: «Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

Ζητείται δε η αναμετάδοση ολόκληρης της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε προγραμματισμό για την ώρα της ομιλίας σε σχέση με την αρχική ειδοποίηση και η μετάδοση διακόπηκε από την ΕΡΤ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Με νέο σημείωμα, η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.
Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και έπρεπε να διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης, όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
Η ΕΡΤ θεωρεί άδικη την κατηγορία του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και είναι πάντα ανοιχτή για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό».

Σχετικές ειδήσεις