ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Ωραιόκαστρο: Είναι δύσκολο για την ΝΔ να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις

ΣΥΡΙΖΑ για Ωραιόκαστρο: Είναι δύσκολο για την ΝΔ να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την δήλωση της συντονιστικής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ξενοφοβικές στάσεις.

«Στην δήλωσή του σχετικά με το Ωραιόκαστρο, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας δεν βρήκε ούτε μια λέξη πολιτικής καταδίκης για την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, παρότι έχουν ήδη γίνει αντικείμενο παρέμβασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώντας: «Είναι τόσο δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για τήρηση της νομιμότητας και να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις και προτροπές σε άσκηση βίας;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση».

Ενώ τέλος στην ανακοίνωση συμπληρώνει ότι, αναμένει κάποια πιο σαφή πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, πέρα από μια απλή παράθεση αφηρημένων προσδιορισμών («κρίσιμο», «πολύπλοκο», «πιεστικό», «σύνθετο»).

Σχετικές ειδήσεις