ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Παππά και των δημοσιογράφων με τις περούκες

Άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Παππά και των δημοσιογράφων με τις περούκες

Μια περίεργη και σίγουρα απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες, Κυριακή (18/09/2016) στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες δημοσιογράφους του Star και του Alpha, οι οποίοι φέρονται να παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές, επειδή δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, φέρονται ότι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τη συνοδεία του κ. Παππά.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Η αστυνομία της Ν. Υόρκης συνέλαβε τους δύο δημοσιογράφους, όταν τους εντόπισε να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Ύστερα από την εξακρίβωση των στοιχείων τους, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία.

Νίκος Παππάς: Τεράστια αθλιότητα η πράξη τους

Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παππά, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Οι πρωταγωνιστές

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star). Από την πλευρά τους, οι δύο ανταποκριτές διαψεύδουν ότι ήταν μεταμφιεσμένοι και τονίζουν ότι απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο κ. Παππάς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

Οι ίδιο επιμένουν, εξάλλου, να λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου αναμένεται να καταλύσει και ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης ανάρτησε και σχετική απάντηση, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος επανήλθε με νέα απάντηση στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ας μιλήσουμε λοιπόν με φωτογραφίες! Αυτά κανει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχαταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρις ατζέντα, χωρις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ! Μεγάλους περιπάτους, ψωνια και φαγητά! Ερχονται και άλλες. Αυτο απο την σημερινή ολοήμερη βόλτα στο Σεντραλ Πάρκ! Η αληθεια πονάει....». Παράλληλα, δημοσιεύει και μια σειρά φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζεται απεικονίζεται ο υπουργός Επικρατείας.

Αλλά και ο Θάνος Δημάδης, ο έτερος δημοσιογράφος που συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, απάντησε κι εκείνος μέσω ανάρτησης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις