ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε να γίνουμε «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2»

Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε να γίνουμε «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, υπεραμύνθηκε σήμερα, Δευτέρα (19/09/2016) των προτάσεων που εξήγγειλε από το βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί υπονόμευση της προσπάθειας μας να υιοθετήσουμε αιτήματα που φαίνονται δίκαια αλλά είναι ανεκπλήρωτα. Δεν θα αρχίσουμε να μοιράζουμε σοκολατίτσες και καραμελίτσες. Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2, κόμμα της δημαγωγίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιο επισήμανε, εξάλλου, ότι η λογική των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ θέτει στο επίκεντρο ακριβώς τον άνεργο και τον συνταξιούχο, καθώς με την ανάπτυξη έρχεται και βελτίωση εισοδημάτων. «Ο Τσακαλώτος πήγε από το 13% στο 24% το φόρο στα συσκευασμένα τρόφιμα και δείχνει ευαισθησία για τα εισιτήρια του θεάτρου», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις περικοπές της φορολογίας που πρότεινε ο αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «για τις μειώσεις φορών 1,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να ρωτήσει την τρόικα. Αυτό δεν γίνεται, επειδή στην ΝΔ είμαστε μάγκες, αλλά επειδή υπάρχουν ισοδύναμα».

«Για το δεύτερο σκέλος των μειώσεων φόρων που συναρτώνται με την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος προφανώς θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση», διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις