ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Κανείς στη κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο της Ορθοδοξίας

Κουρουμπλής: Κανείς στη κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο της Ορθοδοξίας

Για την διαμάχη των τελευταίων ημερών που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Εκκλησία και τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για το μάθημα των θρησκευτικών, τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στο μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να πέσουν οι τόνοι, το θέμα είναι επιστημονικό, ο υπουργός (Παιδείας) έχει πει ότι πρέπει να γίνει διάλογος, και είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν και θα λυθεί η παρεξήγηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συνέχισε:

«Κανείς από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο της Ορθοδοξίας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι ρόλος πατριωτικός και εθνικός. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα ειλικρινή σεβασμό στην εκκλησία».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, «Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ας ψάξουν αλλού. Δεν μπορούν να ενοχοποιούνται οι σκέψεις, το να λέει ένας άνθρωπος μια σκέψη δεν σημαίνει ότι έγινε και νόμος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι. «Δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες οι υπερθεματιστές».

«Ο νόμος λέει ότι οι τέσσερις έχουν ανακηρυχθεί οριστικοί υπερθεματιστές, δεν είναι αδειούχοι, υπάρχουν μεταξύ τους ενστάσεις, ελέγχεται το πόθεν έσχες έχουμε μια διαδικασία, ας κάνουν λίγη υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις