ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για το προσφυγικό

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για το προσφυγικό

Για παγκόσμια κρίση, την οποία καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, κάνει λόγο η κυβέρνηση απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει για «εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο».

«Ο κ. Μητσοτάκης για μικροκομματικούς λόγους προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων αλλά και το βάρος που σήκωσαν και σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας.

Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια κρίση, είναι ευρωπαϊκή κρίση και καμία χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της. Ιδιαίτερα, εάν αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής. Και η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της παγκόσμιας κρίσης» αναφέρει το Μαξίμου.

«Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι έγινε στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη! Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ουσιαστικός και πιο προσεκτικός», σημειώνουν επίσης κύκλοι της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις