ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Και ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τους αγρότες: Τι είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου

Και ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τους αγρότες: Τι είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου

Τη στιγμή που εδώ και καιρό ο αγροτικός κόσμος της χώρας και δη στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στενάζει, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θυμήθηκε όψιμα τους αγρότες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση θα σταθεί έμπρακτα αρωγός των αγροτών που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας φυσικών φαινομένων».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή (25/09/2016) στην εφημερίδα «Το Χωνί», ο κ. Αποστόλου χαρακτηρίζει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των νέων αγροτών κι αναφέρει: «Δεσμευθήκαμε για προκηρύξεις που φθάνουν έως και 100.000 ευρώ στον κάθε νέο αγρότη. Περίπου 25.000 άτομα θα ωφεληθούν».

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις μονάδες τους και το ρεύμα θα χρησιμοποιείται και για ιδιοκατανάλωση, ενώ ό,τι περισσεύει θα πηγαίνει στο σύστημα της ΔΕΗ», αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πολύ ωραία, κύριε υπουργέ. Νωρίς τους θυμηθήκατε τους αγρότες και πάλι και μάλιστα φαίνεται πως όλα τα παρουσιάζετε εξαιρετικά βολικά και για εκείνους.

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν το ξέρουμε. Γιατί, όταν βλέπει κανείς υπουργικό στέλεχος να δείχνει τέτοια σπουδή και με δεδομένους τους ρυθμούς, με τους οποίους κινείται αυτή η κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι πως αρχίζουν να «ζεσταίνονται» τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Λέγεται «Σημειολογία», κύριε Αποστόλου, και είναι μια πραγματική επιστήμη. Κι επειδή, πίσω από τις λέξεις βρίσκεται ο Αλέξης, ο πλέον υποψιασμένος (όχι καχύποπτος) αρχίζει να ερευνά τι κρύβεται πίσω από το «σημαίνον», το «σημαινόμενο» και το «αναφερόμενο» των δηλώσεων σας.

Άλλωστε, οι καιροί είναι πονηροί, κύριε Υπουργέ και τόσο εσείς όσο και η κυβέρνησή σας το γνωρίζει αυτό αρκετά καλά...

Σχετικές ειδήσεις