Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Oι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα» - Ποια υπουργός το είπε - δεν το είπε (vid)

Newsbomb

Ανοιχτός πόλεμος «ξέσπασε» μετά από την τοποθέτηση της Θεανούς Φωτίουκατά δημοσίων υπαλλήλων που, όπως τόνισε, «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Σε ομιλία της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αγραμματοσύνη και για σωρευτική υπονόμευση.

Όπως είπε, μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν».

Ένα ακόμη 25%, που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγόρησε ότι την υπονομεύουν!

Κάποιοι μάλιστα, όπως είπε, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί...

«Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο υπουργείο, αντιδρώντας στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κ. Φωτίου ότι λασπολογεί καλώντας την, να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.

Η απάντηση της Φωτίου

«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κ. Φωτίου.

Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις "φήμες" που "με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες", οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

Κι αφού διαβάσατε όλες τις πλευρές, δείτε και το βίντεο από το nstv.gr με τις δηλώσεις της κ. Φωτίου και τα... «αποσπασματικά στοιχεία» από το Διαδίκτυο...