ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το Λαύριο μπορεί να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής

Μητσοτάκης: Το Λαύριο μπορεί να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή (30/09/2016) το δημαρχείο Λαυρίου και με το δήμαρχο Δημήτρη Λούκα συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως η ανεργία και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε επίσης τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Μαραγκουδάκη για τους λόγους που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού καθώς και για την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει με τη σύνδεση με την Αττική Οδό, τον προαστιακό και την ολοκληρώση των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε επίσης το σταθμό επιβίβασης και ελέγχου επιβατών στο λιμάνι και το Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας.

«Το Λαύριο είναι μια πόλη που έχει πάρα πολλές σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, έχει τη δυνατότητα να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως μιλά για ένα λιμάνι που θα συνδυάζει κρουαζιέρα, εμπορικές χρήσεις καθώς και χρήσεις ακτοπλοϊας και yachting.

Τόνισε επ' αυτού ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν μια σειρά από έργα υποδομής που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο Λαύριο, μια πόλη που είπε, είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελλήνων με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία.

«Σήμερα το Λαύριο στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια πόλη η οποία δείχνει το δρόμο στο μέλλον. Μια πόλη η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τα πολύ σημαντικά γεωγραφικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να παράγει πλούτο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις