ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης έως το 2019

Επιμένει η Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης έως το 2019

Για πολλοστή φορά, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής της κάλπες, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί πρόθεσης της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, έως το 2019», δηλώνει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «Real News».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, σχετικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει πως από αυτή εξαιρείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διότι «παίζει ρόλο ουράς της ΝΔ», όπως είπε.

«Ως πότε θα ταυτίζεται με την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού και θα επιμένει στη συντήρηση του διαπλεκόμενου συστήματος. Και βέβαια πότε θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;», διερωτάται η ίδια.

Για το θέμα των Θρησκευτικών, είπε πως στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, προσθέτοντας ότι υπάρχει κατανόηση των θέσεων της Εκκλησίας αλλά και των διακριτών θεσμικών ρόλων του κράτους και της Εκκλησίας.

Τέλος, ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί ο Πάνος Καμμένος στον κ. Φίλη, η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «η διαφορά απόψεων δεν σημαίνει υποχρεωτικά και σύγκρουση», ενώ τονίζει ότι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «στο θεσμικό, το ουσιαστικό και το αναγκαίο, το μέτωπο παραμένει αρραγές».

Σχετικές ειδήσεις