ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν και τουρκικού ΥΠΕΞ

ΠΑΣΟΚ: Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν και τουρκικού ΥΠΕΞ

Δριμύτατη κριτική ασκεί σήμερα, Κυριακή (02/10/2016) το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και για την απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που έθεσε θέμα για τις νησίδες του Αιγαίου.

«Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές. Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις