ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καισαριανή – Τσίπρας: Τελεσίδικη η καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας

Καισαριανή – Τσίπρας: Τελεσίδικη η καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας

Να επιδείξει η Ελλάδα, ως φάρος της δημοκρατίας, ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας, προέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο της περιοχής, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια, κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους».

«Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της», υπογράμμισε.

«Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματική φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι» , ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας. Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή».

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι πριν την ομιλία του συνέβησαν μικροεπεισόδια έξω απο το Σκοπευτήριο.