ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το αποψινό (03/10) δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση), 7,5% καταγράφει η ΧΑ, 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Το Ποτάμι και η ΛΑΕ ενώ το 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα και το 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Επιπλέον, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), ενώ και στην καταλληλότητα για το πρωθυπουργικό αξίωμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30,5% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, μια σημαντική διαφορά, καθώς διαχρονικά ο εκάστοτε εν ενεργεία πρωθυπουργός προηγείται στη συγκεκριμένη μέτρηση έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

dimoskopisi

Σχετικές ειδήσεις