ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μας γονάτισε στους φόρους και δηλώνει αισιόδοξος για την οικονομία

Τσίπρας: Μας γονάτισε στους φόρους και δηλώνει αισιόδοξος για την οικονομία

Ζήτησε επίσπευση των κρίσιμων νομοσχεδίων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας και για την υπέρβαση των φορολογικών εσόδων, αφήνοντας αιχμές κατά όσων προεξοφλούσαν κατάρρευση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η ανεργία έχει σταθερά πτωτική τάση και ζήτησε επίσπευση της κατάθεσης κρίσιμων νομοσχεδίων, που ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Προέτρεψε δε όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου, να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού.

«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του 'κόφτη' και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Σχετικές ειδήσεις