ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης σε δημοσιογράφο για τις εκλογές: Είσαι καλά παιδί μου;

Βούτσης σε δημοσιογράφο για τις εκλογές: Είσαι καλά παιδί μου;

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σαφέστατος, θα εξαντλήσουμε την υπόλοιπη τριετία, ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει επισήμως τις επόμενες μέρες και στόχος, όπως είπε, είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Παρουσιάζοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης και τους στόχους που έχει για το επόμενο διάστημα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι επισήμως τις επόμενες μέρες, θα έχει τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, το νομοσχέδιο για την Πολιτική Αεροπορία, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, είναι το τελευταίο από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Επόμενος στόχος για την κυβέρνηση είναι, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, το κλείσιμο, μέσα στο 2016, και της δεύτερης αξιολόγησης, με σημείο αιχμής τα εργασιακά.

Ο ίδιος τόνισε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται να έρθουν στη Βουλή τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα, ενώ σε φάση ωρίμανσης είναι και το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

«Αυτός είναι ο οδικός χάρτης, με την προσδοκία για το χρέος, να έχει ξεκινήσει εντός του 2016, για να έχουμε καθαρή εικόνα πώς θα αρχίσει το νέο έτος» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει διάθεση να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος» και διευκρίνισε ότι «στόχος είναι, Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, να αρχίσει πλέον η συζήτηση στη Βουλή».

'Άμεση ήταν η αντίδρασή του σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις εκλογές.

«Είσαι καλά παιδί μου; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα κατά το Σύνταγμα, γιατί έτσι πρέπει. Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνεις καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο. Τα ενδιάμεσα είναι μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις, είτε μέσα στη Βουλή, είτε μέσα στην κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος. Μιλάμε για πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος είναι σαφέστατος και αφορά στην επόμενη 3ετία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις