ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Η ελεύθερη πτώση και η ακυβερνησία

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Η ελεύθερη πτώση και η ακυβερνησία

Ηκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση, όπως έχει ήδη τεκμηριώσει με αποδείξεις το Newsbomb.gr, οδηγείται μαθηματικά προς μία εντυπωσιακή ήττα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, αναλυτών αλλά και του κάθε πολίτη που ζει σε αυτή τη χώρα όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα αποτελέσουν έναν πολιτικό κόλαφο για τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν αλλά και για τους ηγέτες τους, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί η κατήφεια και ο εκνευρισμός στα όρια του πανικού, ειδικότερα μετά από το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες. Στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όταν δεν εκτελούν «διατεταγμένη υπηρεσία διασποράς αισιοδοξίας» και συζητούν... ελεύθερα παραδέχονται ότι η υπόθεση με τα κανάλια από μόνη της δεν ρίχνει μια κυβέρνηση αλλά δυστυχώς αθροίζεται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, κάτι σαν το κερασάκι σε μια τούρτα.

Σύμφωνα με το νέο αμυντικό κυβερνητικό αφήγημα αφενός οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αφετέρου υπάρχει χρόνος για να αναστραφεί το κλίμα και να ξαναγυρίσουν στις αγκάλες της κυβέρνησης οι ψηφοφόροι που ναι μεν εμφανίζονται δυσαρεστημένοι αλλά δεν έχουν προσχωρήσει αλλού. Για παράδειγμα αναφέρουν το περίπου 20% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όμως, όσο περνάει ο καιρός, το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να ανοίγει η ψαλίδα σε βάρος τους. Ο προδομένος λαός τιμωρεί αδυσώπητα, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο πρόσφατο πολιτικό μας παρελθόν. Παραδείγματα η σαρωτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας το 2009 και κυρίως η διάλυση του ΠΑΣΟΚ από το 44 στο 4%.

Τα ψέματα που είπαν προεκλογικά και μετεκλογικά τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, με τόση κατηγορηματικότητα και πειθώ είναι αλήθεια, από μόνα τους -ως αφηρημένη έννοια- δεν θα είχαν προκαλέσει τέτοιο θυμό στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πολλοί άλλωστε έως τώρα έχουν πει ψέματα ή έχουν αποδειχθεί ανίκανοι για να εφαρμόσουν όσα υποσχέθηκαν.

Το βασικότερο πρόβλημα που θα καταβαραθρώσει την κυβέρνηση -αρκετοί προβλέπουν ότι το 20% στις επόμενες εκλογές θα μπορούσε να αποτελέσει το απώτατο όριο της, αλλά πιθανότατα αυτό θα αποδειχθεί μια φρούδα ελπίδα- είναι το γεγονός ότι πολλοί τους πίστεψαν και αγωνίστηκαν με πάθος για την επικράτησή τους.

Τα δε ψέματά τους, δεν αποτελούν απλώς τη διάψευση μιας ακόμη ελπίδας, αλλά την καταβαράθρωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης. Εκεί δηλαδή που είχαν τη βάσιμη προσδοκία ότι με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει ο κατήφορος της χώρας και η προσωπική τους εξαθλίωση, τώρα διαπιστώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο ότι τους κορόιδεψαν.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Τη σεισάχθεια, το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον κατώτατο μισθό των 750 ευρώ, τον 13ο και 14ο μισθούς, τη μη περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Για να μείνουμε αρχικά σε αυτά που καταδικάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην πείνα, την ανέχεια και την αναξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα σε αυτή την τελευταία έννοια προεκλογικά τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος είχαν επενδύσει σχεδόν τα πάντα.

Και όχι μόνον τίποτε από αυτά δεν ίσχυσε αλλά και ήρθαν τα απείρως χειρότερα. Συνεχείς περικοπές στις συντάξεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στα καύσιμα και τα διόδια, νέες μορφές ελαστικής εργασίας με μισθούς που φτάνουν δε φτάνουν τα 350 ευρώ στο χέρι, κατασχέσεις για 1,5 Έλληνες ακόμη και τα ελάχιστα χρήματα που έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τρομακτικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου του 2017, φόροι, ξανά φόροι, έμμεσοι φόροι, άμεσοι φόροι, κρυφοί φόροι και πάλι φόροι.

Και επιπλέον, χαώδης κατάσταση με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση κονδυλίων, διάλυση στα νοσοκομεία, περικοπές στα φάρμακα, ιδεοληψία και συνεχή μέτωπα με την Εκκλησία, διάλυση των τραπεζών, ασυγχώρητος ερασιτεχνισμός στα εθνικά μας θέματα, ξεπούλημα εθνικής περιουσίας. Ακόμη και το νερό κινδυνεύει πλέον από αυτή την άβουλη και παραδομένη κυβέρνηση που τα δίνει όλα χωρίς κανένα ενδοιασμό προκειμένου να εξασφαλίσει μια μικρή έστω παράταση παραμονής της στην εξουσία.

Και όλα αυτά επενδύονται με προκλητικές ή ανόητες δηλώσεις υπουργών που εξοργίζουν καθημερινά με τα όσα λένε και όσα κάνουν τους απλούς πολίτες που βλέπουν ότι οι υποσχέσεις για ισοπολιτεία και Δικαιοσύνη παραμένουν έννοιες που εδράζονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τρανό παράδειγμα η μη φορολόγηση των εφοπλιστών που εκτός των άλλων δείχνουν με κάθε ευκαιρία ότι παραμένουν υπεράνω των νόμων για ότι κι αν κάνουν ή κατηγορούνται ότι έχουν κάνει.

Σήμερα, σύμφωνα με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά από 6 έως και 12% στην πρόθεση ψήφου ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είναι πραγματικά χαώδης.

Φυσικά δεν χρειάζεται να δει κάποιος τις δημοσκοπήσεις για να καταλάβει τι γίνεται στη χώρα. Όποιος στοιχειωδώς κυκλοφορεί καθημερινά σε πόλεις και χωριά διαπιστώνει ότι η δυσαρέσκεια έχει γίνει εδώ και μήνες αγανάκτηση και τείνει να γίνει ανάθεμα.

Σχεδόν ελάχιστοι παραδέχονται δημοσίως ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις τελευταίες εκλογές κι ας ήταν οι τέσσερις στους δέκα. Κι από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία τους... βρίζει. Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν κρύβονται και τολμούν και κυκλοφορούν στις εκλογικές τους περιφέρειες γίνονται στόχος διαμαρτυριών, λοιδορίας και οξύτατων συνθημάτων. Η γκάμα έχει όλα τα επίθετα και παράγωγα των λέξεων «ψεύτες», «κλέφτες» και «προδότες». Το καλό γι αυτούς και για τη Δημοκρατία είναι ότι δεν τους γιαουρτώνουν και δεν χειροδικούν σε βάρος τους, όπως έκαναν στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός φυλάσσεται από διμοιρίες των ΜΑΤ και οι κλούβες κλείνουν επί 24ώρου βάσεως την κυκλοφορία στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Τα social media που αποτέλεσαν έναν εξαιρετικά ισχυρό σύμμαχο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια της επέλασής του προς την εξουσία, σήμερα ξεπληρώνουν την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο.

Αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνον οι δημοσκοπήσεις

Με το δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή που γίνονται, αν για παράδειγμα αναλύσουμε την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δεχθούμε ως ακριβή τα δεδομένα που αυτή παρουσιάζει διαπιστώνουμε -μετά από τις αναγωγές όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι και των λευκών-άκυρων ψηφοδελτίων που δεν καταμετρώνται για την κατανομή των εδρών- ότι μόλις πέντε κόμματα θα καταφέρουν να περάσουν το όριο του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή

Μετά τις αναγωγές το 28,5% της ΝΔ γίνεται 36,5%. Το 16% του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται 20,4%, το 7,5% της Χρυσής Αυγής γίνεται 9,6%. Το 5,5% του ΚΚΕ γίνεται 7%. και το 4,5% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) γίνεται 5,8%. Τα υπόλοιπα κόμματα που καταμετρώνται αυτοτελώς, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνουν -πάντα μετά τις αναγωγές- 14,4% αλλά μένουν εκτός Βουλής όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και συγκεντρώνουν αθροιστικά περίπου 6,5%.

Αν λοιπόν δεχθούμε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ως αποδεκτή, τότε η Νέα Δημοκρατία κερδίζει συνολικά 165 έδρες στη Βουλή -115 με βάση την εκλογική της επίδοση και 50 έδρες ως μπόνους καθώς ο αλλαγμένος εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 65 έδρες, η Χρυσή Αυγή 30 έδρες, το ΚΚΕ 22 έδρες και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 18 έδρες.

Είναι προφανές ότι για κάθε ένα κόμμα που ενδεχομένως θα συγκεντρώνει το ποσοστό του 3% και θα εισέρχεται στη Βουλή θα μειώνεται η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων κατά 8 έως 10 βουλευτές καθώς θα αλλάζει το μέτρο. Πάντως, σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη δημοσκόπηση η ΝΔ ενδεχομένως θα έχει οριακή αυτοδυναμία ακόμη και αν μπουν ακόμη δύο κόμματα στην επόμενη Βουλή, δηλαδή είναι συνολικά επτά κόμματα.

Τα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και μια μικρή και αφοσιωμένη φρουρά πραιτοριανών αναζητά τρόπους για να ανατάξει το κλίμα. Συζητά για ανασχηματισμό, ανησυχεί για την εικόνα που θα βγει από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μελετά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αλλά κυρίως ψάχνει εντυπωσιακές κινήσεις που θα του επιτρέψουν να ανασάνει από την τρομακτική πίεση που αισθάνεται καθώς το βάρος της ήττας που έρχεται θα τον στιγματίσει προσωπικά.

Από τη στιγμή που το success στόρι των τηλεοπτικών αδειών όχι μόνο ξεθώριασε αλλά και λεκιάστηκε, ξαναμπαίνουν μπροστά υποθέσεις όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος που μάλλον δεν θα γίνει από αυτή τη Βουλή, το παραμύθι της αντιπαράθεσης με τον κακό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συζήτηση για το χρέος -αν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει τέτοια πρακτική συζήτηση- η πάταξη της διαφθοράς, η κατατρόπωση των νταβατζήδων και πολλά άλλα τέτοια που δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν όλο και λιγότεροι Έλληνες.

Ακόμη και το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει σβήσει πλέον από το λεξιλόγιο των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν πλέον πραγματικοί αριστεροί σε αυτό το κόμμα. Είτε έφυγαν μόνοι τους, είτε τους έδιωξαν για να διατηρήσουν το κόμμα ή απλώς συνθηκολόγησαν και συμπεριφέρονται ως γενίτσαροι.

Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας είναι ότι τα χειρότερα για τον ίδιο και το κόμμα του έρχονται:

Όσο θα μειώνονται οι ήδη πενιχρές συντάξεις από τις οποίες ζουν οριακά ολόκληρες οικογένειες με άνεργα παιδιά και εγγόνια, όσο θα αυξάνονται οι κατασχέσεις στις ελάχιστες καταθέσεις των πολιτών ακόμη και για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ, όσο θα προχωρούν οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτων κατοικιών, όσο αυξάνονται οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματικών φτωχούς ή υποχρεωτικά κλέφτες...
Τόσο θα αυξάνονται οι διαδηλώσεις, τόσο θα εξαθλιώνονται οι πολίτες αυτού του τόπου και τόσο θα πέφτουν τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για να χάσει με μια σχετικά μικρή διαφορά τις επόμενες εκλογές ώστε να μείνουν αυτός και η ομάδα του στο πολιτικό παιχνίδι. Σε λίγο θα αγωνίζεται για άλλα ζητήματα...

Σχετικές ειδήσεις