ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος ο Τόσκας για τα χημικά στους συνταξιούχους: Μιλάει για κίνδυνο «αυθαιρεσίας»

Αμετανόητος ο Τόσκας για τα χημικά στους συνταξιούχους: Μιλάει για κίνδυνο «αυθαιρεσίας»

«Όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας τη χρήση χημικών στην πορεία των συνταξιούχων πριν από λίγες ημέρες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Αγορά», επισημαίνει παράλληλα πως, «με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη του ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη».

Ο κ. Τόσκας αναφέρει, επίσης, ότι «όποιος νομίζει ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα είναι βαθιά γελασμένοι. Χρειάζεται χρόνος, μεθόδευση, σχέδιο, εκπαίδευση και αυστηρές οδηγίες», σημειώνοντας πως: «το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία.

Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές». Ταυτόχρονα, παραλληλίζει με «ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί» την πολιτική διεύθυνση της αστυνομίας από αριστερό υπουργό, ενώ ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη, είπε χαρακτηριστικά: «Kάθε στιγμή... Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε "βιδωμένοι" σε καρέκλες«.

Σχετικές ειδήσεις