ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο Στουρνάρας ή ο Προβόπουλος λέει ψέματα; Η αλήθεια είναι ότι πληρώνει ο λαός

Νικολόπουλος: Ο Στουρνάρας ή ο Προβόπουλος λέει ψέματα; Η αλήθεια είναι ότι πληρώνει ο λαός

Ένταση και αιχμές επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, στην οποία εξετάστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος ρώτησε τον κ. Στουρνάρα για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, λέγοντας πως ο κ. Προβόπουλος τον υπέδειξε ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα καταλογίζοντάς του ολιγωρία.

Ο διοικητής ΤτΕ ξεκαθάρισε πως αυτά είναι ψέματα επισημαίνοντας τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε για να σωθεί η Τράπεζα Αττικής.

«Προσπάθησα να κινηθώ νωρίτερα στην Αττικής. Είδαμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Δοκιμάσαμε δια της πειθούς, όταν είδαμε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση, προχωρήσαμε σε πιο σκληρές κινήσεις. Η πορεία της Τράπεζας Αττικής ήταν λάθος. Πήγαινε στα βράχια. Τώρα είναι σε πορεία ανάκαμψης. Ο κ. Προβόπουλος δεν με ενημέρωσε πότε, έχει κάνει λάθος, δεν υπάρχει επιστολή στο αρχείο μου που να αναφέρεται σε αυτό, προφανώς την απέστειλε κάπου αλλού. Μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Το Φεβρουάριο του 2014 εγώ όρισα τον Γκίκα Μάναλη (στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) και τον Φεβρουάριο του 2015 απελύθη σε συνεννόηση με το ΤΧΣ» απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Σχετικές ειδήσεις