ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελάφρυνση χρέους: Ο Τσίπρας ζητά τη βοήθεια του Ομπάμα μετά την «πόρτα» από το Βερολίνο

Ελάφρυνση χρέους: Ο Τσίπρας ζητά τη βοήθεια του Ομπάμα μετά την «πόρτα» από το Βερολίνο

Τα …μεγάλα μέσα επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η απροθυμία των Ευρωπαίων δανειστών και κυρίως του Βερολίνου να ανοίξουν τη συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, τον οδηγεί στην πόρτα του Λευκού Οίκου.

ΣΕ «ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ»Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ – Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ

Μάλιστα το Βερολίνο «τρίζει τα δόντια του» όλο και πιο δυνατά, καθώς ο ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Nachrichten, δήλωσε ξεκάθαρα πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το μνημόνιο, δηλαδή το 2018 και …βλέπουμε για το χρέος.

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο, τη στιγμή μάλιστα που καλλιεργεί συστηματικά το αφήγημα ότι όλες οι θυσίες του τρίτου μνημονίου και οι νέες περικοπές θα εξασφάλισαν λύση για το χρέος, φαίνεται πως ανησυχεί την κυβέρνηση που βλέπει το κύριο επιχείρημα της να «αδυνατίζει».

Όπως αναφέρει η Real News, ο κ. Τσίπρας σκέφτεται, εφόσον προχωρήσουν οι παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου και Νομισματικού Ταμείου να συνομιλήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς θεωρεί καθοριστική και αναντικατάστατη στο θέμα της απομείωσης του χρέους τη συνδρομή της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, προγραμματίζει συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και άλλους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Επίσης, αναμένεται να έχει συνομιλίες με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Αθήνα θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το προσεχές δεκαπενθήμερο, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν στο παρασκήνιο συνεχείς επαφές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ τους.

Σχετικές ειδήσεις